hey !! am de facut un proiect in kidcad problema este ca justiu daca am facpus alimentarile j1 j2 j3 bine…dac ama poate jauta cineva ,deasemnea in pcb nustiu cum se asaza compnenetele si cum se realizeza acomponenete …daca ma poate jauta cineva ! Multumesc !
English google translation (from romanian):
hey !! I have to do a project in kidcad the problem is that if I put the power supplies j1 j2 j3 well…if someone can help me, also in pcb I don’t know how to place the components and how to make the components…if someone can help me! Thanks!
image
image1215×508 28.5 KB
I put the power supplies in the corners…if I put them well…
I don’t know how to put the components…kidcad gives me a bunch of them
Please post in English as this will get you better responses. You can use a web translation service.
It looks like you have to start from the beginning with the documentation for the schematic and PCB editors. Unfortunately there is no Romanian translation. Maybe you can read the Italian or Spanish translations.
Vă rugăm să postați în engleză, deoarece acest lucru vă va oferi răspunsuri mai bune. Puteți utiliza un serviciu de traducere web.
Se pare că trebuie să începeți de la început cu documentația pentru editorii de schemă și PCB. Din pacate nu exista traducere in limba romana. Poate puteți citi traducerile în italiană sau spaniolă.
You see ? Thats funny ! it’s sarcastic but made me smile LOL ! last time I tried it I had the big man himself coming down on me like a ton of bricks full on biblical stuff, fire and brimstone cat’s and dogs living together. Never mind and Happy New year @Piotr and everyone else for that matter ! I hope everyone is looking forward to V 9.0.0
Am câteva comentarii pentru schema care nu e corecta… Cred ca ai vrut sa implementezi un dispozitiv care comanda un releu in momentul in care “aude” sunete care depășesc un anumit nivel:
Q4 e pus invers (pinul 3 e unde vine pinul 1 iar 1 unde vine 3)
releul K2 e conectat greșit; A1 si A2 sint in paralel cu dioda D3 si nu A2 si 11. Pe pini 11, 12 si 14 pui un header ca acolo se conecteaza circuitul care e comandat de detectorul de sunete.
Cu sursa de 12V ai făcut un scurt; așa ca taie jos partea aia cu conexiunea pe care scrie 12V
Alimentarea J2 se conectează intre emitorul lui Q4, după ce îl conectezi, si masa, așa ca muți J2 din stinga in dreapta.
J3 șterge-l ca nu stiu la ce folosește…
In rest poti sa-ti traduci documentatia de KiCAD din engleza, sau învață engleza…
După ce parcurgi documentația te apuci de circuite. Îți trebuie unic de experiența sa înveți cum se aseaza componentele ca sa iasă cablajul ok… iar asta se învață in timp…