Editing a path makes paths dissapear

Whenever I try to change the user templates path, as soon as I click OK and recheck the paths all of them disappear except the github and the one I changed. Is that normal?

For the record, when I copied all the paths to a text files, the deleted ones ended in “external”.

Application: KiCad
Version: (5.1.5)-3, release build
Libraries:
wxWidgets 3.0.4
libcurl/7.66.0 OpenSSL/1.1.1d (Schannel) zlib/1.2.11 brotli/1.0.7 libidn2/2.2.0 libpsl/0.21.0 (+libidn2/2.1.1) nghttp2/1.39.2
Platform: Windows 7 (build 7601, Service Pack 1), 64-bit edition, 64 bit, Little endian, wxMSW
Build Info:
wxWidgets: 3.0.4 (wchar_t,wx containers,compatible with 2.8)
Boost: 1.71.0
OpenCASCADE Community Edition: 6.9.1
Curl: 7.66.0
Compiler: GCC 9.2.0 with C++ ABI 1013

Build settings:
USE_WX_GRAPHICS_CONTEXT=OFF
USE_WX_OVERLAY=OFF
KICAD_SCRIPTING=ON
KICAD_SCRIPTING_MODULES=ON
KICAD_SCRIPTING_PYTHON3=OFF
KICAD_SCRIPTING_WXPYTHON=ON
KICAD_SCRIPTING_WXPYTHON_PHOENIX=OFF
KICAD_SCRIPTING_ACTION_MENU=ON
BUILD_GITHUB_PLUGIN=ON
KICAD_USE_OCE=ON
KICAD_USE_OCC=OFF
KICAD_SPICE=ON

I had a similar experience and posted this about it.

“ I am a relatively new KiCad user, started with 5.0.2 back in January 2019. I just installed 5.1.0 on a Windows 10 PC. I also want to create a simple template with the OSH Park design rules already setup. Signed up to this forum today because of what happened when I changed the Environment Variable KICAD_USER_TEMPLATE_DIR to a different directory. When I clicked OK the window closed (I think that’s how it happened) and when I clicked on Preferences/Configure Paths to confirm the change, the only environment variables that displayed were the changed one and KIGITHUB. The others did not show until I EXITed the program, restarted the program and selected Preferences/Configure Paths again. I believe everything is okay, but it gave me a start. Just typing all this incase that happens to someone else.”

1 Like